In een dagdeel kun je al behoorlijk wat maken. Voor beginnende vilters bijvoorbeeld een bloem met steel voor in een vaas. Of accessoires vilten en versieren. Bijvoorbeeld een broche, een ketting, iets voor in het haar. Zonder water en zeep; een wolschilderij, een engel / fee. Er is heel veel mogelijk.

 

Kosten per persoon voor een dagdeel van 2,5 à 3 uur zijn ongeveer 32,50 euro p.p., afhankelijk van het werkstuk. Een grotere workshop is bijvoorbeeld het wolschilderij, dat duurt 4 uur en kost 49,50 per persoon.

Minimum aantal deelnemende personen is vier. De prijs is altijd inclusief materiaal. 
Hier thuis in het atelier heb ik plek voor maximaal 6 personen. (Even afhankelijk van wat het werkstuk gaat worden). 

Op locatie: buiten een straal van 10 km vraag ik een reiskostenvergoeding van 36 cent.

Serafijn vilt workshops 

Graag deel ik het plezier van het werken met materiaal dat we uit de natuur hebben gekregen en de oneindige mogelijkheden van wol. Naast het nat vilten, kun je wol ook “droog” vilten met een viltnaald, of wolwikkelen zoals bij elfjes en feetjes. 
Ik geniet van het begeleiden van je unieke ontdekkingsreis in het creëren. De vele mooie kleuren wol nodigen je uit om je creativiteit de vrije loop te laten. Het zelf iets maken geeft een rijk gevoel van voldoening. Regelmatig organiseer ik workshops in het atelier. Kijk daarvoor bij de agenda

 

Je kunt mij - in het atelier of op jouw locatie - een kinderfeestje, workshop of babyshower laten verzorgen; nat-vilten, wolwikkelen (van bijvoorbeeld feeën of elfjes) of naaldvilten (droogvilten). Leuk als activiteit op een vriendinnendag of bedrijfsuitje! Heb je een leuk evenement, een idee of een vraag, schroom dan niet om contact op te nemen!

Ik heb in het atelier ook zelfgemaakte producten te koop.

Als schapenwol in aanraking komt met warm water, zeep en wrijving, zullen de vezels zich aan elkaar gaan hechten. Dit wordt nat-vilten genoemd. Al wrijvend en boetserend maak je een vaste stof. Dat kan iets plat zijn maar ook 3D. Het vilten is geschikt voor iedereen; jong - oud, beginner – gevorderde.  Naast dat het heel leuk en ontspannend werk is (je moet af en toe wel flink je mouwen opstropen!), neem je na afloop je kleurrijke creatie mee naar huis. 

Zoek je voor je eigen babyshower of van je vriendin iets bijzonders om samen te doen? Maak samen een uniek cadeau voor de baby of moeder.

Wol en vilt is heel mooi voor in de babykamer, en brengt een fijne sfeer. En het is vooral ook heerlijk zacht en natuurlijk voor het kindje. 
 
Ik kom graag met alle benodigdheden op de locatie waar de babyshower gehouden wordt en zorg voor alle materialen en benodigheden. Voor alle werkstukken is er een redelijke ruimte nodig voor iedereen om te werken aan een grote tafel. De activiteit duurt circa 3 uur. 

 

Ideeën om te maken:
 
* engeltjes of elfjes mobiel (wolwikkelen en werken met de viltnaald). Heel mooi om in de babykamer op te hangen. Ieder maakt een engeltje of elfje.

 
* baby-dekentje samen nat-vilten. Een uniek en persoonlijk cadeau voor moeder en kind - en heerlijk warm! Alleen op locatie. Hiervoor is er een grote tafel nodig om het dekentje aan te vilten. Mocht dit er niet zijn, kan er ook op de grond gewerkt worden. Voor een dekentje is de prijs hoger in verband met de materiaalkosten.
 
* bloemen lichtjes slinger, bloemen aan een led-lampjesslinger (nat-vilten). Maak een fijne zachte sfeer voor moeder en kind! Voor jezelf maak je ook een mooie bloem of broche.
 
Kosten in overleg, informeer naar de mogelijkheden.

Op locatie: buiten een straal van 10 km vraag ik een reiskostenvergoeding van 36 cent. Informeer naar de mogelijkheden. 

Ik kom graag naar je toe en neem alle wol en benodigdheden mee. 

Of kom gezellig hier in het atelier!

Je kunt ook met een groepje een workshop op afspraak doen, hier of op je eigen locatie. 

"Bij Annelies is het heel ontspannen en leuk om bezig te zijn met vilt. Goede begeleiding en je gaat naar huis met een uniek homemade product!"

"Annelies heeft me meegenomen in de wereld van het vilten. Natvilten en naaldvilten, ze heeft het me geleerd. Ik heb enorm genoten van haar enthousiasme en de prachtige voorbeelden. Echt een aanrader!"

gallery/bewerkt bloem 005
gallery/engel workshop
gallery/img_5216
gallery/2017-1-5 deken vilten christel 005
gallery/wolschilderij 3 november fb
gallery/bloem vilt
gallery/sneeuwklokjes
gallery/brighid met zwaan
gallery/engel
gallery/img_5460_web