saxofoon les

De saxofoon lessen geef ik thuis in Heelsum. Als saxofoon docent ben ik verbonden aan de nieuw opgerichte vereniging Cultuur Collectief Wageningen, oftewel CCW de Steck. Kijk ook eens op: www.ccwdesteck.nl. Tevens geef ik les aan de saxofoon leerlingen van fanfare Eendracht uit Renkum.

 

Het leren spelen van de saxofoon is leuk om te leren. In de les werken we toe naar het steeds beter bespelen en beheersen van je instrument. Voorop staat dat je plezier hebt in het spelen en enthousiast raakt om thuis nog meer op je instrument te ontdekken.

De saxofoon is best een lastig instrument. Als je regelmatig oefent merk je dat de toon steeds makkelijker klinkt en je vingers steeds beter de weg leren vinden. 

Naast het technisch leren bespelen van het instrument wordt er veel aandacht besteed aan klank, beleving en muzikale eigenheid. Daarbij ligt de nadruk op toonvorming, dynamiek / expressie en frasering.

Hoe klinkt een saxofoon in de lage en hoge tonen? Wat gebeurt er als je heel zacht speelt of juist heel hard? Hoe kan je zo boeiend mogelijk een verhaal vertellen met de muziek die je speelt? Het is een mooie reis om te gaan ontdekken hoe jij klinkt. Het instrument is letterlijk een “instrument”, en de techniek is een middel om op je instrument te laten klinken wat van binnenuit komt, wat jij wil laten horen.

 

Je kunt bij mij terecht om basisbeginselen te leren op de saxofoon en je verder te verdiepen.  Als je ver(der) gevorderd bent ben je ook welkom in de les en kan ik je bijvoorbeeld verder brengen met techniek studie, verfijning en muzikale invulling. Ik maak in het begin gebruik van methodiek-boeken en vul aan met ander lesmateriaal. Ik gebruik bijvoorbeeld klassieke muziek, Keltische en wereld-muziek. Maar ook mooie hedendaagse liedjes. Door het samen spelen van bijvoorbeeld duetten leer je goed naar elkaar te luisteren, je op elkaar af te stemmen en samen muziek te maken.

Heb je een saxofoon? Spreek nu een gratis kennismakingsles af!

gallery/img_5190_web