saxofoon les

De saxofoon lessen geef ik thuis in mijn atelier in Heelsum. De lessen zijn individueel en op maat. 

 

Ik ben in mijn lespraktijk met name gericht op saxofonisten die al een start hebben gemaakt op het instrument / in de muziek of ver(der) gevorderd zijn, en ook beginnende spelers zijn van harte welkom! Naast het technisch leren bespelen van het instrument wordt er veel aandacht besteed aan klank, beleving en muzikale eigenheid. Daarbij ligt de nadruk op toonvorming, dynamiek / expressie en frasering. Ik kan je bijvoorbeeld verder brengen met verfijning, muzikale invulling en techniekstudie.

 

Je kunt bij mij terecht om basisbeginselen te leren op de saxofoon en je verder te verdiepen.

Saxofoon spelen is leuk om te leren. In de les werken we toe naar het steeds beter bespelen en beheersen van je instrument. Voorop staat dat je plezier hebt in het spelen en enthousiast raakt om thuis nog meer op je instrument te ontdekken. De saxofoon is best een lastig instrument. Als je regelmatig oefent merk je dat de toon steeds makkelijker klinkt en je vingers steeds beter de weg leren vinden. 

Hoe klinkt een saxofoon in de lage en hoge tonen? Wat gebeurt er als je heel zacht speelt of juist heel hard? Hoe kan je zo boeiend mogelijk een verhaal vertellen met de muziek die je speelt? Het is een mooie reis om te gaan ontdekken hoe jij klinkt. Het instrument is letterlijk een “instrument”, en de techniek is een middel om op je instrument te laten klinken wat van binnenuit komt, wat jij wil laten horen. Ik maak in het begin gebruik van methodiek-boeken en vul aan met ander lesmateriaal. Ik gebruik bijvoorbeeld klassieke muziek, Keltische en wereld-muziek. Maar ook mooie hedendaagse liedjes. Door het samen spelen van bijvoorbeeld duetten leer je goed naar elkaar te luisteren, je op elkaar af te stemmen en samen muziek te maken.

Heb je een saxofoon? Spreek nu een gratis kennismakingsles af!

gallery/img_5190_web