saxofoniste 

gallery/promo iona2
gallery/adriaan en het iona kwartet

Van 1998 tot 2006 speelde ik altsaxofoon (en later sopraan) in het IONA saxofoonkwartet. Het kwartet had als doel de composities en achterliggende filosofie van Adriaan Valk te vertolken. Het resulteerde in een intensieve samenwerking van de kwartetleden met Adriaan. Daarbij werd er regelmatig samengewerkt met Afrikaanse slagwerkers Pape Seck en Mousse M'Baye, acteur Henk van Ulsen, dansers en andere kunstdisciplines. Het Iona saxofoonkwartet heeft diverse speciale concerten gegeven. We speelden bijvoorbeeld voor Koningin Beatrix tijdens de opening van het Valkhof museum in Nijmegen in samenwerking met Introdans, radio-opnames vanuit het concertgebouw en studio Desmet voor 747 Live radio.

Een hoogtepunt voor mij is onze concertreis in Schotland in 2002. We hebben daar opgetreden bij de Findhorn Foundation en op het eiland waarnaar we vernoemd zijn: Iona. Van die reis heeft Berna Geels een documentaire gemaakt. Deze is te vinden op youtube, zie onderaan de pagina.

Een greep uit mijn muzikale CV:
 
Ik heb saxofoonles gegeven bij fanfare Wilhelmina Groesbeek, particuliere muziekschool Rhapsody Veenendaal, Kunsteducatie De Meander in Boxmeer. 
Diverse ensembles, orkesten en concerten aan het conservatorium. Waaronder soliste in La Création du Monde van Darius Milhaud.
BigBand XL uit Gennep: 2e altsaxofoniste. Meerdere optredens, o.a. BigBand festival Velsen, Den Haag.
Muziektheater voorstelling “Waar sta ik?” Eindexamen Judith de Boer samenwerking beeldend en muziek.
Solo’s meditaties Adriaan Valk bij Opening tentoonstellingen “Engelen” museum Het Peterhuis Gennep
Optreden met acteur Henk van Ulsen in kader van dodenherdenking, tekst en saxofoon,  Stedelijk Museum Zwolle
 
met het IONA SAXOFOONKWARTET:
Opname 3 muziekstukken voor documentaire “De weg naar de Hemel” van AVRO Close-up
Opname NCRV tv programma C-majeur, in samenwerking met acteur Henk van Ulsen. Uitzending 11 april 1999.
Opening Valkhof Museum door Koningin Beatrix, in samenwerking met Introdans 
Live radio 4 zondagochtend concert vanuit het Concertgebouw Amsterdam
Concertreis Schotland, optredens Findhorn Foundation en Isle of Iona 
Studio Desmet, 747 Live, radio presentatie Theodor Holman, muzikale opluistering
Optreden Vondelpark Openluchttheater Amsterdam
Zondagmiddagconcert Het Bethaniënklooster Amsterdam
Concert museum De Fundatie Zwolle

 

Ik heb Klassiek Saxofoon gestudeerd bij saxofonist / componist Adriaan Valk aan het conservatorium in Arnhem (nu Artez). In 2000 studeerde ik af als Docerend Musicus en in 2002 behaalde ik mijn Uitvoerend Musicus diploma.
Als saxofoniste heb ik ervaring in solo-optredens, klassieke project ensembles, samenwerking met andere kunstdisciplines, muziektheater en cross-over projecten. Klank is waar het bij mij om gaat. Ik wil het onzegbare voelbaar maken, laten klinken wie ik ben. Muziek is niet statisch maar altijd levendig. Ik tracht het volledige pallet aan expressieve mogelijkheden te benutten met mijn instrument. Ik heb, om een nieuwe weg af te tasten, met een groep danseressen samengewerkt afkomstig van EDDC Arnhem, waarbij we experimenteel improviserend elkaars wereld verkennen en laten overvloeien; intuïtief, meditatief, contact makend.  

gallery/optreden golfclub
gallery/fotoos iona annelies1
gallery/annelies sax