Bij Adriaan Valk op het conservatorium in Arnhem (Artez) was ik op de goede plek. Hij gaf mij woorden en een muzikaal idioom voor hetgeen er in mij leefde en wat ik (nog) niet kon uitdrukken. 
In 2000 studeerde ik af als Docerend Musicus klassiek saxofoon en in 2002 behaalde ik mijn Uitvoerend Musicus diploma. Als saxofoniste heeft de nadruk altijd vooral gelegen op het uitvoerende vlak. Ik heb ervaring in; solo-optredens, diverse project ensembles, muziektheater projecten. Meer hierover staat op de pagina "saxofoniste".

 
Ik ben getrouwd en we wonen in Heelsum, Gelderland. In 2008 en 2010 werden onze twee kinderen geboren en werd mijn aandacht verlegd naar het moederschap. Nu ze wat groter zijn is er weer meer ruimte ontstaan.
Ik heb een jaar gevolgd van de opleiding Westerse fytotherapie (kruidengeneeskunde). In de jaren dat de kinderen echt klein waren, heb ik mij toegelegd op het me eigen maken van het proces van vilten van schapenwol. Na de lange periode van het musiceren vanaf mijn elfde jaar, had ik behoefte aan het werken met mijn handen. Om iets fysieks te creëren waar je naar kan kijken, wat je kan bewaren, een ander moment verder aan kan werken. Dit resulteerde in het opzetten van Serafijn in 2012, mijn atelier in de tuin, waar ik vilt producten maak, kinderfeestjes verzorg en workshops geef. 

 

 

 

 

over mij

Op 11-jarige leeftijd ben ik begonnen met saxofoonles bij de muziekschool. Ik wist: dit is mijn instrument. Ik wilde graag bij de fanfare in het dorp, daar heb ik jaren met plezier gespeeld en veel geleerd. Zowel op muzikaal gebied als over gemeenschapszin. Het saxofoon spelen op mijn slaapkamertje was voor mij een manier om bij mijzelf te zijn en houvast te hebben in de woelige puberteit. Ik was gedreven in het laten horen wat er in mij leefde en hoe ik klonk.

gallery/img_5216 - closeup