agenda en nieuws

Gloednieuw programma voorjaar 2018!

gallery/seizoenswiel cursus febr maart 2018

Wil jij ook zo'n mooi seizoenswiel van wol maken?

Het geeft een mooi sfeerbeeld om de veranderingen in het jaar mee te beleven. Prachtig voor in huis, baby- of kinderkamer of als speciaal cadeau! Een echte eyecatcher. Schapenwol is een heerlijk duurzaam, zacht en natuurlijk materiaal om mee te werken.

Door de vier ophanglussen draai je mee met elk seizoen. We maken het wiel in vier avonden en gebruiken de droog vilt techniek met een viltnaald. Het wiel is 40 cm doorsnede.

Ik begeleid je in het hele proces tot aan de afwerking. Je maakt gebruik van de grote voorraad schapenwol van Serafijn in allerlei prachtige kleuren. Een fijne sfeer, lekkere biologische koekjes/koffie/thee, en met een leuk groepje mensen werken aan hetzelfde project!

De ervaring leert dat er vier avonden nodig zijn om het wiel te maken. Drie avonden gebruiken we om de opzet te maken en uitwerking van de afbeeldingen van wol op het naaldvilt. Je mag je werk tussendoor ook mee naar huis nemen als je dat wilt. De vierde avond leggen we er de laatste hand aan en maken we ons wiel af met een achter-plaat, vier ophanglussen, een rand en een achterkant om het geheel af te werken.

De kosten zijn 125 euro inclusief materiaal en koffie/thee. Data: 15 – 22 februari & 8 – 15 maart, van 19.30 tot 22.00 uur. Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen of bellen.

Seizoenswiel van Wol

15 – 22 februari & 8 – 15 maart, 19.30 tot 22.00 uur

Kom vlak voor de voorjaarsvakantie lekker ontspannen met je zoon of dochter door samen wol te vilten. We komen 2 uurtjes bij elkaar op vrijdagmiddag 23 februari en in die tijd mag je samen fijn gaan voelen, aaien, wrijven, kneden met de schapenwol. Vilten prikkelt de zintuigen; de kleuren, het natuurlijke materiaal van het schaap, wol is heel zacht aan je handen, het is zelfs rustgevend en brengt de aandacht in het moment. Het zeepwater dat je gebruikt bij het vilten is natuurlijk ook erg leuk! Kom samen ontdekken wat je op een laagdrempelige manier kunt maken met wol. Voorbeelden kunnen zijn: vilten om een steen, een vogelnestje met eitjes, een toverbal, een potloodhoesje, een schilderijtje, een bloem of zomaar iets wat er terplekke ontstaat.

 

Datum: vrijdagmiddag 23 februari, van 13:30 tot 15:30 uur. Er is plek voor maximaal 4 kinderen met een ouder. De kosten zijn voor ouder en kind samen 17,50 euro. Dat is inclusief gebruik van wol uit de voorraad van Serafijn, en ik zorg ook voor verantwoord en biologisch lekkers - drinken/koffie/thee.

Ben je enthousiast en wil je thuis nog meer (samen) maken, dan is er ook de mogelijkheid om wol contant te kopen.

Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen of bellen.

Samen vilten

voor ouders met hun kind van 3/4 tot en met 7 jaar

23 februari 13.30 tot 15.30 uur 

gallery/dscn2912
gallery/dscn2919
gallery/img_5303
gallery/img_5278_web

Ben jij ook geraakt door de zeggingskracht en sprekende eenvoud in schilderijen van wol? Hier is je kans om te ontdekken hoe je met behulp van een viltnaald de schapenwol droog kunt bewerken zodat er een prachtig 3D schilderij ontstaat. Met deze techniek, droogvilten of naaldvilten genoemd, laat je de wol-vezels in elkaar haken d.m.v. de weerhaakjes op je viltnaald. In feite schilder je eigenlijk met wol. Zo kun je plaatselijk in de wol prikken waardoor je verschil kunt maken in diepte. Ik leer je verschillende technieken hoe je dit kunt doen en denk met je mee in wat je wilt gaan maken. Dompel jezelf onder in de kleuren en mogelijkheden van de wol, onder genot van bio koffie / thee en lekkers! Cursisten vertellen mij vaak dat deze manier van werken met wol heel ontspannend is en dat ze helemaal tot rust komen door uit het hoofd te gaan - in het doen. Kom met niet te specifieke ideeën en laat je leiden door de flow. Je maakt in deze workshop gebruik van de vele kleuren uit de voorraad van Serafijn. Ik heb voor iedereen een blank houten lijst met diepe rand waar je je schilderij in kunt doen. Je mag ook een eigen lijst meenemen.

De datum is: zaterdag 24 maart, van 13 tot 17 uur. De kosten zijn 45 euro, inclusief alle wol, lijst en biologische versnaperingen. Zonder lijst betaal je 42,50 euro.

Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen of bellen.

Wol schilderij A4 formaat

zaterdag 24 maart 13 tot 17 uur

gallery/wol schilderij workshop
gallery/img_5227

Met de zomer in aantocht, maar toch nog een beetje fris, is niets heerlijker dan in de vrije natuur of in je tuin te zitten en te genieten van de steeds warmer wordende zonnestralen. Hoe fijn zou het zijn om dat te doen op jouw zelfgemaakte, zachte zitvachtje! Je zitvachtje is natuurlijk ook uitermate aangenaam in de wintertijd. Leg je vachtje op de bank of in je stoel en vlij je er lekker tegenaan. Heerlijk zacht en warm. Huisdieren zijn er overigens ook gek op.

Een vachtje vilten is misschien wel het toppunt van dankbaarheid. De schapen worden geschoren en geven elk jaar weer hun prachtige wol. Je maakt het zitvachtje van ruwe lokken en krullen van verschillende schapenrassen. Je kunt één soort wol kiezen of je speelt met kleur en vezels door verschillende soorten te combineren. Zo maak je een heel persoonlijk vachtje. Deze lokken vilten we op een ondergrond van kaardvlies of naaldvilt. Dat maakt het eindresultaat 100 % wol, heel natuurlijk en ook nog eens super duurzaam. Je kunt op de achterkant nog een mooie afbeelding maken, of een naam. Of als je het graag onderweg wil gebruiken, vilt je nog een mooi koord om het bij elkaar te binden. Een zitvachtje vilten is erg leuk als je wel graag een natuurlijk vachtje wil maken, maar een hele vacht vilten te veel en te zwaar vindt. Hoe dan ook is het wel een klusje waarbij de mouwen moeten worden opgestroopt. En trek niet je mooiste kleren aan want er komt nog heel wat viezigheid uit de ruwe wol! Ik zorg ook voor plastic schortjes.

We vilten in principe buiten. Onder het genot van biologische koffie/thee en wat lekkers er bij genieten we van de ruime tuin bij ons in Heelsum. Als het weer echt niet goed is kunnen we onder ons afdak werken.

De workshop is op een zaterdag in mei/juni (nader te bepalen) van 13.30 tot uiterlijk 17 uur. De kosten inclusief al het materiaal en versnaperingen zijn 60 euro.

Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen of bellen.

Zitvachtje vilten

op een zaterdag in mei/juni (nader te bepalen) 13 tot 17 uur