agenda en nieuws

Door de geschiedenis heen werd de Godin of oermoeder op diverse wijzen afgebeeld om de vrouwelijke kracht en de verbinding met andere vrouwen te eren, en uiting te geven aan de eigen vrouwelijkheid.

Hoe fijn zou het zijn om in een creatieve stroom te stappen en je eigen persoonlijke Godin te maken? En de vrouwelijke waarden en aspecten die jij belangrijk vind te verweven in jouw creatie? Een persoonlijk krachtbeeld, door jou zelf gemaakt van wol.

Je kunt jouw godin op een altaartje zetten, of een speciaal plekje in je huis. Omhul haar met mooie stenen, veren, bloemen, en met wat voor jou dierbaar of belangrijk is. Waarbij je jezelf kan herinneren aan de zachtheid waarmee je naar jezelf mag kijken en omhulling mag ervaren aan het moois wat jij hebt gecreëerd.

Vilt je eigen Godin 

Felting your own Goddess

15 september - 13 oktober 12.30 - 17 uur

In vroegere tijden, toen mensen nog in harmonie met de natuur leefden, vereerden zij de Godin. Zij was het oersymbool van de verzorgende moeder die leven voortbracht. De Godin en het vrouwelijke was overal om hen heen aanwezig en had vele verschijningsvormen. Elke streek of volk vereerde zijn eigen archetypische Godinnen, gevormd door het landschap waarin zij woonden. Zij waren verbonden met de jaargetijden, geboorte, groei, bloei, oogst, loslaten, dood en wedergeboorte. We kennen vooral de Godinnen uit de Keltische cultuur, de verhalen uit de Edda of de Germaanse mythologie, maar ook in Nederland was Zij aanwezig. Zo werd bijvoorbeeld in Zeeland Nehalennia vereerd: Godin van de krachten der Zee, beschermster van zeevaarders en kooplieden, moeder- en vruchtbaarheidsgodin.
Met de komst van het patriarchisme en de overtuiging van een mannelijke God, verdween langzaam de vrouwelijke verering en de waarden waar zij voor staat, zoals evenwicht in geven en nemen, zorg en oog voor het geheel. In deze tijd staan er veel vrouwen op om weer bewust en vol overgave vrouw te zijn en de vrouwelijke kwaliteiten in de maatschappij te brengen.

Deze workshop is er voor vrouwen die:
- van natuurlijke materialen houden en willen ontdekken hoe je creatief kunt zijn met materiaal dat we uit de natuur hebben gekregen
- die het wonder van wol en vilten willen ervaren en voelen
- een uitingsvorm zoeken om iets in zichzelf van binnen naar buiten te brengen
- misschien dénken dat ze niet creatief zijn
- zich door het viltend werken meer met zichzelf en het Nu verbonden willen voelen
- van magische beelden en symboliek houden
- de behoefte hebben handen en voeten te geven aan hun vrouwelijke expressie en zichzelf iets moois willen schenken
- zich graag willen verbinden met andere vrouwen die ook hetzelfde willen en zoeken.

Ik leer je hoe je op een verfijnde manier met wol en de naaldvilttechniek jouw eigen Godin of Moeder Aarde kunt maken. We gebruiken een speciale viltnaald die de wol-vezels in elkaar hecht. We werken droog, dus zonder water en zeep. Je hoeft voor de workshop geen ervaring te hebben in het vilten van wol. Het werken met schapenwol prikkelt je zintuigen zodat je meer in het moment komt; de zachtheid van de wol, de kleuren, de ontspannen manier van boetserend werken. Ik begeleid je van begin tot eind, en als je dat fijn vindt geef ik suggesties in hoe je Haar kunt maken. Er zijn ook voorbeelden in het atelier om je te inspireren. Ik geef je alle ruimte voor je eigen invulling en beleving zodat je verbinding kunt maken met het materiaal waarmee je werkt en je Godin al gaande vorm gaat krijgen. We proberen daarbij zo veel mogelijk uit ons hoofd te gaan zodat de Godin gevormd wordt die bij jou past. Ze wordt misschien heel uitbundig of juist verstild, met veel kleuren of naturel. Misschien zal gaandeweg je werkstuk veranderen ten opzichte van wat je dacht te gaan maken. Wat wil zich laten vormen door jouw handen heen, en waar heb jij ten diepste behoefte aan?
Het maken is een innerlijke reis naar binnen. Het kan zijn dat je jezelf daarin tegenkomt. Dat mag er allemaal zijn. Het gaat er niet om dat je een perfect eindresultaat hebt, maar om je intentie tijdens het creatieve proces en wat Zij voor jou betekent. In het samenzijn met elkaar kunnen we wellicht de kwaliteiten die horen bij het vrouw-zijn wakker maken of versterken.
We nemen de tijd. Er is de hele workshop biologische thee, koffie en lekkers. En laat je omhullen door de grote voorraad wol van Serafijn in allerlei prachtige kleuren!

De workshop is op 15 september en 13 oktober, van 12.30 tot 17.00 uur. De kosten zijn 50 euro inclusief materiaal, biologische koffie/thee en lekkers gedurende de middag.
Geef je op door een mailtje te sturen naar hendriks.annelies@gmail.com met daar in je naam, adres en telefoonnummer. Je bent van harte welkom!

Je kunt ook nog even kijken op: facebook


Mijn workshops kenmerken zich door een fijne en open sfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn.
Mijn drive om deze workshop te geven, is een plek te willen creëren waar vrouwen vanuit vrouwelijke kracht en creatieve stroming iets vanuit het innerlijk in het zichtbare kunnen laten komen. Ik heb een innerlijk drang om mijzelf nog meer te laten zien in wie ik ben en kijk uit naar wat het leven mij te geven heeft. Ik leer en voel meer voor mijn vrouwelijke kracht te staan en het niet meer te verbergen.
Ik heb jarenlange ervaring in het geven van vilt en wol workshops en cursussen aan beginners en gevorderden, kinderen en volwassenen.

gallery/workshops flyer
gallery/yoni keeper goddess
gallery/28685663_558743904498672_5407298848180153346_n[1]

Alvast een preview van de workshops vanaf september 2018, meer info volgt!