agenda en nieuws

Wolschilderij A4

6 april 13 - 17 uur

Ben jij ook geraakt door de zeggingskracht en sprekende eenvoud in schilderijen van wol? Hier is je kans om te ontdekken hoe je met behulp van een viltnaald de schapenwol droog kunt bewerken zodat er een prachtig 3D schilderij ontstaat. Met deze techniek, droogvilten of naaldvilten genoemd, laat je de wol-vezels in elkaar haken d.m.v. de weerhaakjes op je viltnaald. In feite schilder je eigenlijk met wol. Zo kun je plaatselijk in de wol prikken waardoor je verschil kunt maken in diepte. Ik leer je verschillende technieken hoe je dit kunt doen en denk met je mee in wat je wilt gaan maken. Dompel jezelf onder in de kleuren en mogelijkheden van de wol, onder genot van bio koffie / thee en lekkers! Cursisten vertellen mij vaak dat deze manier van werken met wol heel ontspannend is en dat ze helemaal tot rust komen door uit het hoofd te gaan - in het doen. Mijn tip is dan ook om met niet te specifieke ideeën te komen en je te laten leiden door de flow. Je maakt in deze workshop gebruik van de vele kleuren uit de voorraad van Serafijn. Ik heb voor iedereen een lijst waar je je schilderij in kunt doen.


Zaterdag 6 april 2019 van 13 tot 17 uur. De kosten zijn 49,50 euro, inclusief alle wol, lijst en biologische versnaperingen.

Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen of bellen.

gallery/cover fb voorjaar 2019

Lente fee van wol 

9 maart 13 - 16 uur

Op 9 Maart maken we een mooie etherische lente-fee van schapenwol.
Door iets zelfgemaakt in je huis op te hangen breng je het seizoen ook naar binnen. Met je eigen lente-fee maak je een fijne, zachte sfeer in je huis. Een voorbode van de lente met alle prachtige kleuren!

We werken met de droog-vilt techniek. Hierbij gebruiken we een viltnaald waarmee je de schapenwol kunt bewerken. Ook wikkelen we de wol, waardoor de vezels in elkaar gaan haken.
De kosten zijn 32,50 euro inclusief materiaal en koffie/thee.
Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer.

Zou je met een aantal vriendinnen, collega’s, familie enz. ook een engel of fee willen maken (of iets anders)? Dan kunnen we ook een workshop afspreken! Je kunt me altijd vrijblijvend mailen.

Yoni licious 

13 april 11 - 17 uur

in samenwerking met Maantempel Neona

gallery/lentefee van wol 9 maart `19
gallery/yoni's vilt

Een dag met vrouwen, gesprekken, grapjes, plezier, verdriet, informatie en alles wat er mag zijn over de yoni.

Yoni is een Sanskriet naam voor de vulva wat heilige ruimte betekent. Op deze dag maken we een reis met onze yoni. In de ochtend starten we in een cirkel en creëren we een veilige bedding met en voor elkaar. Daarin delen we onze verhalen over ons vrouw-zijn, spreken we onze verlangens uit en nemen we in een ritueel een stap over de drempel om op het pad van onze heilige vrouwelijkheid te stappen. Kom onderzoeken wat in jouw vrouwelijkheid wakker wil worden en vind de sleutel voor je vrouwelijke seksualiteit. Deze dag geven we ook informatie over het gebruik van het yoni-ei.

Vanuit deze liefdevolle bedding gaan we in het tweede gedeelte van de dag een yoni vilten. Je neemt je ervaringen van de ochtend mee in het creatief werken, waardoor je je intenties kunt verweven in jouw vilten yoni. Het vilten van wol heeft een helende kracht, is zacht, openend, meditatief en zintuig-strelend. De vilten yoni die we maken heeft van binnen een koesterende ruimte waarin je iets kunt bewaren wat dierbaar voor je is, iets wat ondersteunend is in je vrouwelijke processen, of jouw yoni-ei. Je vilten yoni is een eerbetoon aan je unieke vrouwelijke vormen.

Over Neona Yvonne
Zelf heb ik een intensieve reis gemaakt door mijn vrouwzijn. Deze reis ging door allerlei trainingen, opleidingen en samenzijn met vrouwen in vrouwencirkels. Ik heb mijn vrouwelijke sensualiteit en seksualiteit wakker mogen maken. Ik heb de vrouw in mij mogen accepteren zoals ze is en zoals ze komt door heling. Door processen ben ik heengegaan en heb ik mijn lichaam, die ik mijn vrouwelijke tempel noem, wakker gemaakt. Nu ken ik mijn weg om mij als vrouw te openen en echt te ontvangen en mag ik dit vanuit mijn liefdevolle hart doorgeven aan de andere vrouw. Als priesteres op het maanmagiepad ben ik intens verbonden en werk ik met de cyclus van de maan en de cyclus van de vrouw. Deze twee zijn onlosmakelijk van elkaar en geven de vrouw de wijsheid en richting op haar zielenpad.

Over Annelies
Ik heb een muzikale achtergrond waarin ik jarenlang een intense ontwikkelingsweg ben gelopen. Het werken met wol en vilt kwam op mijn pad en in 2012 ontstond mijn bedrijfje Serafijn waarmee ik vilt workshops geef. Wat mij fascineert in het waarnemen van het proces bij mijn cursisten is dat er iets heel eigens doorschijnt in wat zij maken.
In mijn werk ontvouwt zich voor mij ook een ander pad hierin, dat zich steeds meer laat zien. Ik maak vrouwenbeeltenissen, yoni’s en Godinnen. In het viltend werken met mijn handen voel ik het spirituele en het manifesterende samenkomen. Mijn missie is een omhullende plek te creëren waar je vanuit een creatieve flow, in verbinding met andere vrouwen, jouw zielenkracht in de zichtbare vorm kunt laten komen. Een tastbare ondersteuning in de liefde voor jezelf, je lichaam en je vrouwelijke rondingen. Elk viltwerk is een persoonlijk krachtbeeld, door - en voor - jou zelf gemaakt. Herinner jezelf aan de zachtheid waarmee je naar jezelf mag kijken en ervaar omhulling aan het moois wat jij hebt gecreëerd.
Vilt vormt zich vanuit losse vezels tot een vaste stof met een zachte uitstraling, waarbij je in jezelf het proces mee gaat van intentie tot bekrachtiging.
Ik ben mij meer en meer bewust van mijn vrouwelijke spiritualiteit en heb ontdekt hoe krachtig sisterhood is. Momenteel volg ik de training Pad van de Priesteres.

Mijn wens is om me te verbinden met ander vrouwen die eenzelfde missie delen. Ik ben trots op deze co-creatie met Yvonne, waarin wij elkaar kunnen versterken in onze unieke kracht!


Dan zijn er nog wat praktische zaken die we graag in dit stuk willen delen. De bijdrage voor de yoni-licious dag is 77 euro. Je kunt je aanmelden op hendriks.annelies@gmail.com met daar in je naam, adres en telefoonnummer. Je ontvangt dan een factuur en als het bedrag is overgemaakt is je aanmelding definitief.

De locatie is het atelier van Serafijn, Patrimoniumweg 39 in Heelsum (bij Wageningen).
Op 13 oktober is er nog een yoni-licious dag, maar dan in Hendrik Ido Ambacht. Alvast aanmelden hiervoor kan op maantempelneona@gmail.com.

Wat je mag meenemen:
Dat wat je wilt delen, een yoni ei voor als je die hebt, potluck, notitieboekje. De potluck is het gezamenlijk eten waarbij ieder van ons iets meeneemt wat we samen delen.

Op de dag zelf hebben we ook een gezellig pop-up winkeltje ingericht. Daarin kan je veel yoni spulletjes vinden zoals yoni-eieren, yoni-stoomkruiden, mooie vilten Goddess en yoni producten, helende etherische olie. Betalen in het winkeltje kan cash of met een tikkie.

De inloop is vanaf 10.45 en we starten om 11.00.
Meld je snel aan want er is max. plek voor 6 vrouwen. We hopen je te ontmoeten!
Groetjes Yvonne en Annelies