agenda en nieuws

winter Sfeerlichtje Vilten

1 december 10 - 12:30 uur

Wolschilderij A4 

3 november 13 - 17 uur

gallery/wolschilderij 3 november fb

-er is nog 1 plekje vrij!!-

Ben jij ook geraakt door de zeggingskracht en sprekende eenvoud in schilderijen van wol? Hier is je kans om te ontdekken hoe je met behulp van een viltnaald de schapenwol droog kunt bewerken zodat er een prachtig 3D schilderij ontstaat. Met deze techniek, droogvilten of naaldvilten genoemd, laat je de wol-vezels in elkaar haken d.m.v. de weerhaakjes op je viltnaald. In feite schilder je eigenlijk met wol. Zo kun je plaatselijk in de wol prikken waardoor je verschil kunt maken in diepte. Ik leer je verschillende technieken hoe je dit kunt doen en denk met je mee in wat je wilt gaan maken. Dompel jezelf onder in de kleuren en mogelijkheden van de wol, onder genot van bio koffie / thee en lekkers! Cursisten vertellen mij vaak dat deze manier van werken met wol heel ontspannend is en dat ze helemaal tot rust komen door uit het hoofd te gaan - in het doen. Mijn tip is dan ook om met niet te specifieke ideeën te komen en je te laten leiden door de flow. Je maakt in deze workshop gebruik van de vele kleuren uit de voorraad van Serafijn. Ik heb voor iedereen een lijst waar je je schilderij in kunt doen.

De datum is: zaterdag 3 november van 13 tot 17 uur. De kosten zijn 47,50 euro, inclusief alle wol, lijst en biologische versnaperingen.

Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen of bellen.

Wil jij ook je eigen lichtje laten schijnen?


Kom naar de gezellige en laagdrempelige workshop Sfeerlichtje Vilten op 1 december bij Serafijn. Je leert ook de basis beginselen van het vilten, dus heel leuk als je eens wil kennismaken met de techniek.
Stuur een mailtje om je aan te melden naar hendriks.annelies@gmail.com. De kosten zijn 20 euro inclusief materiaal, biologische koffie/thee en lekkers.

Let op: 9 december gaat de workshop niet door wegens te weinig animo.

 

Kom je op 8 of 9 december van 13 tot 16 uur naar Serafijn? We maken een mooie engel van schapenwol. Met een draadje kun je haar prachtig ophangen voor het raam, bij de seizoenstafel of je kerstdecoratie. Met je eigen engel maak je een fijne, zachte sfeer in je huis.

We werken met de droog-vilt techniek. Hierbij gebruiken we een viltnaald waarmee je de schapenwol kunt bewerken. Ook wikkelen we de wol, waardoor de vezels in elkaar gaan haken.

De kosten zijn 30 euro inclusief materiaal en koffie/thee. Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer.

Zou je met een aantal vriendinnen, collega’s, familie enz. ook een engel willen maken (of iets anders)? Dan kunnen we ook een workshop afspreken!

Engel van Wol

8 december 13 - 16 uur (vol!)

9 december 13 - 16 uur gaat niet door wegens te weinig animo

gallery/sfeerlichtjes
gallery/engel van wol 8 en 9 dec fb event

- NOG EEN PAAR PLEKJES VRIJ!!

Een speelkleedje van vilt is een super cadeautje met Sinterklaas voor je kind! Het geeft een groot gevoel van voldoening om je kind iets te geven wat jij zelf met hart en ziel hebt gemaakt.

Voor kleine (en grote) kinderen is het heerlijk en gezondmakend om met speelgoed van natuurlijke materialen te spelen. Zou je graag iets zelfgemaakt willen geven met Sinterklaas? Vind je het lastig om zelf te starten of heb je een kleine stok achter de deur nodig? Op tijd beginnen én samen met anderen tegelijk aan iets werken wérkt! Ik begeleid je van begin tot eind in het maken van je eigen vilten kleedje. Dus ook als je nog nooit hebt gevilt ben je van harte welkom!

gallery/speelkleedje vilt 10 november 2018

We beginnen met het nat vilten van de basis. Als je wilt vilt je nog iets om er op of bij te verwerken zoals steentjes of een bruggetje. We kunnen met 100% wolvilt bijvoorbeeld bloemetjes er op naaien. Denk bij het speelkleedje aan een klein figuurtje dat er op woont, of een diertje. Of misschien heb je thuis wel mooie houten dieren of poppetjes die heel geschikt zijn om er op te wonen en spelen. Al gaande ontstaan de leukste ideeën! Omdat het gemaakte vilt nog niet droog is kan het zijn dat sommige afwerkingen thuis gedaan worden. Misschien dat je zo vol ideeën zit dat je thuis nog verder werkt of dat je nog niet helemaal klaar bent, maar de basis maak je op deze dag.

De kosten zijn 75 euro inclusief al het materiaal, biologische koffie/thee/lekkers en een eenvoudige lunch. Ik heb vanwege de hoeveelheid ruimte die nodig is per persoon plek voor 5 mensen... Wanneer je je wilt aanmelden kun je een mailtje sturen naar hendriks.annelies@gmail.com met je naam, adres en telefoonnummer.

Speelkleedje van Vilt

10 november 10 -17 uur