agenda en nieuws

Lente Sfeerlichtje Vilten

30 januari 19 - 21 uur

Wolschilderij A4

26 januari 13 - 17 uur

Ben jij ook geraakt door de zeggingskracht en sprekende eenvoud in schilderijen van wol? Hier is je kans om te ontdekken hoe je met behulp van een viltnaald de schapenwol droog kunt bewerken zodat er een prachtig 3D schilderij ontstaat. Met deze techniek, droogvilten of naaldvilten genoemd, laat je de wol-vezels in elkaar haken d.m.v. de weerhaakjes op je viltnaald. In feite schilder je eigenlijk met wol. Zo kun je plaatselijk in de wol prikken waardoor je verschil kunt maken in diepte. Ik leer je verschillende technieken hoe je dit kunt doen en denk met je mee in wat je wilt gaan maken. Dompel jezelf onder in de kleuren en mogelijkheden van de wol, onder genot van bio koffie / thee en lekkers! Cursisten vertellen mij vaak dat deze manier van werken met wol heel ontspannend is en dat ze helemaal tot rust komen door uit het hoofd te gaan - in het doen. Mijn tip is dan ook om met niet te specifieke ideeën te komen en je te laten leiden door de flow. Je maakt in deze workshop gebruik van de vele kleuren uit de voorraad van Serafijn. Ik heb voor iedereen een lijst waar je je schilderij in kunt doen.


Zaterdag 26 januari 2019 van 13 tot 17 uur. De kosten zijn 49,50 euro, inclusief alle wol, lijst en biologische versnaperingen.

Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen of bellen.

In deze tijd vieren we dat het prille en kwestbare licht van het vroege voorjaar toeneemt. Kom jij ook een zacht sfeervol vilten lichtje maken?  

Je leert de basis beginselen van het vilten, dus heel leuk als je eens wil kennismaken met de techniek. Ook als je al ervaring hebt ben je natuurlijk van harte welkom! Onze vilten creatie gaat om een glazen potje. Zo kun je thuis veilig een theelichtje branden en genieten van je subtiele sfeerlichtje.

Stuur een mailtje om je aan te melden naar hendriks.annelies@gmail.com. Dinsdag 30 januari 2019 van 19 tot 21 uur. De kosten zijn 20 euro inclusief materiaal, biologische koffie/thee en lekkers.

gallery/cover fb voorjaar 2019