agenda en nieuws

Hoe fijn zou het zijn om in een creatieve stroom te stappen en je eigen persoonlijke Godin te maken? En de vrouwelijke energie en aspecten die voor jou belangrijk zijn te verweven in jouw creatie? Een persoonlijk krachtbeeld, door jou zelf gemaakt van wol. Omarm je mooie lichaamsvormen door de uitbundigheid van jouw Godin, in plaats van te veroordelen! Schapenwol leent zich er heel goed voor om een Godin of vrouwengestalte te maken, omdat ze een kernachtige stevigheid krijgt door het bewerken, en tegelijkertijd een zachte uitstraling heeft.

Je kunt jouw godin thuis op een altaartje zetten, of een speciaal plekje in je huis. Omhul haar met mooie stenen, veren, bloemen, en met wat voor jou dierbaar of belangrijk is. Waarbij je jezelf kan herinneren aan de zachtheid waarmee je naar jezelf mag kijken en omhulling mag ervaren aan het moois wat jij hebt gecreëerd.

Vilt je eigen Godin 

Felting your own Goddess

15 september - 13 oktober 12.30 - 17 uur

We beginnen de workshop met een afstemming door verbinding te maken met jezelf, Moeder Aarde, en de andere vrouwen. Met een helende etherische olie melange geef ik de ruimte een fijne energie. Je kunt uit diverse krachtige symbolen kiezen om te verwerken bij je Godin. Je mag natuurlijk iets persoonlijk moois meenemen wat je thuis hebt wat je je Godin wilt meegeven. Bijvoorbeeld een mooie kraal, bedel, een speciale veer of steen. In het atelier is ook voldoende materiaal aanwezig. Aan het einde van de workshop is er een kleine ceremonie om jouw Godin te bekrachtigen.

We nemen de tijd. Er is de hele workshop biologische thee, koffie en lekkers. En laat je omhullen door de grote voorraad wol van Serafijn in allerlei prachtige kleuren!

 

Door de geschiedenis heen werd de Godin of oermoeder op diverse wijzen afgebeeld om de vrouwelijke kracht, de verbinding met andere vrouwen te eren, en uiting te geven aan de eigen vrouwelijkheid. 

Zij was het oersymbool van de verzorgende moeder die leven voortbracht. De Godin en het vrouwelijke was overal om hen heen aanwezig en had vele verschijningsvormen. Elke streek of volk vereerde zijn eigen archetypische Godinnen, gevormd door het landschap waarin zij woonden. Zij waren verbonden met de jaargetijden, geboorte, groei, bloei, oogst, loslaten, dood en wedergeboorte. We kennen vooral de Godinnen uit de Keltische cultuur, of de verhalen uit de Edda of Germaanse mythologie, maar ook in Nederland was Zij aanwezig. Zo werd bijvoorbeeld in Zeeland Nehalennia vereerd: Godin van de krachten der Zee, beschermster van zeevaarders en kooplieden, moeder- en vruchtbaarheidsgodin.

Met de komst van het patriarchisme en de overtuiging van een mannelijk God, verdween langzaam de vrouwelijke verering en de waarden waar zij voor staat, zoals evenwicht in geven en nemen, zorg en oog voor het geheel. In deze tijd staan er veel vrouwen op om weer bewust en vol overgave vrouw te zijn en de vrouwelijke kwaliteiten naar buiten te brengen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik leer je hoe je op een verfijnde manier met wol en de naaldvilttechniek jouw eigen Godin of Moeder Aarde kunt maken. We gebruiken een speciale viltnaald die de wol-vezels in elkaar hecht. We werken droog, dus zonder water en zeep. Je hoeft voor de workshop geen ervaring te hebben in het vilten van wol. Het werken met schapenwol prikkelt je zintuigen zodat je meer in het moment komt; de zachtheid van de wol, de kleuren, de ontspannen manier van boetserend werken. Ik begeleid je van begin tot eind, en als je dat fijn vindt geef ik suggesties in hoe je Haar kunt maken. Er zijn ook voorbeelden in het atelier om je te inspireren. Ik geef je alle ruimte voor je eigen invulling en beleving zodat je verbinding kunt maken met het materiaal waarmee je werkt en je Godin al gaande vorm gaat krijgen. We proberen daarbij zo veel mogelijk uit ons hoofd te gaan zodat de Godin gevormd wordt die bij jou past. Ze wordt misschien heel uitbundig of juist verstild, met veel kleuren of naturel. Misschien zal gaandeweg je werkstuk veranderen ten opzichte van wat je dacht te gaan maken. Wat wil zich laten vormen door jouw handen heen, en waar heb jij ten diepste behoefte aan?

Het maken is een innerlijke reis naar binnen. Het kan zijn dat je jezelf daarin tegenkomt. Dat mag er allemaal zijn. Het gaat er niet om dat je een perfect eindresultaat hebt, maar om je intentie tijdens het creatieve proces en wat Zij voor jou betekent.

 

Mijn workshops kenmerken zich door een fijne en open sfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn.

Mijn drive om deze workshop te geven, is een plek te willen creëren waar vrouwen vanuit vrouwelijke kracht en creatieve stroming iets vanuit het innerlijk in het zichtbare kunnen laten komen. Ik heb een innerlijk drang om mijzelf nog meer te laten zien in wie ik ben en kijk uit naar wat het leven mij te geven heeft. Ik leer en voel meer voor mijn vrouwelijke kracht te staan en het niet meer te verbergen.

Ik heb jarenlange ervaring in het geven van vilt en wol workshops en cursussen aan beginners en gevorderden, kinderen en volwassenen. Meer informatie en het andere workshop aanbod kun je lezen op www.annelieshendriks.nl/Agenda/

 

De workshop is op zaterdag 15 september en 13 oktober, van 12.30 tot 17.00 uur. De kosten zijn 50 euro inclusief materiaal, biologische koffie/thee en lekkers gedurende de middag.

Geef je op door een mailtje te  sturen naar hendriks.annelies@gmail.com met daar in welke datum je de workshop wil volgen en je naam, adres en telefoonnummer. Je bent van harte welkom!

gallery/engel _ fee van wol 9 september

Engel / Fee van wol

9 september

13 - 16 uur

Luchtig en licht, dansend in het nazomerbriesje... een engel of fee van wol geeft een fijne, zachte sfeer in je huis. Kom je naar Serafijn om zelf een unieke engel te maken van schapenwol? Met een draadje kun je haar prachtig ophangen bijvoorbeeld voor het raam of bij de (seizoens)tafel met een mooi bosje bloemen. 

We werken met de droog-vilt techniek. Hierbij gebruiken we een viltnaald waarmee je de schapenwol kunt bewerken. Ook wikkelen we de wol, waardoor de vezels in elkaar gaan haken.

De workshop is 9 september, van 13 tot 16 uur. De kosten zijn 30 euro inclusief materiaal en biologische koffie/thee en lekkers. Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. 

Zou je met een aantal vriendinnen, collega’s, familie enz. ook een engel willen maken (of iets anders)? Dan kunnen we ook een workshop afspreken!

Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen of bellen.

gallery/vilt je eigen godin 2 fb banner 15 september en 13 oktober
gallery/yoni hanger 29 september

Deze workshop is er voor vrouwen die:

- zich door het viltend werken meer met de Godin in zichzelf en het Nu verbonden willen voelen

- een uitingsvorm zoeken om iets in zichzelf van binnen naar buiten te brengen

- van magische beelden en symboliek houden

- de behoefte hebben handen en voeten te geven aan hun vrouwelijke expressie en zichzelf iets moois willen schenken

- zich graag willen verbinden met andere vrouwen die ook hetzelfde willen en zoeken

- misschien dénken dat ze niet creatief zijn

- van natuurlijke materialen houden en willen ontdekken hoe je creatief kunt werken met materiaal dat we uit de natuur hebben gekregen

- die het wonder van wol en vilten willen ervaren en voelen

gallery/engel weekend 8 en 9 dec
gallery/bewerkt godin

Een hele speciale workshop om je vrouwelijkheid te eren!

We vilten een yoni om op te hangen of op een mooie plek neer te leggen. Een yoni hanger maken werkt heel fijn als je meer in je vrouwelijke kracht wil gaan staan, in de vrouwelijke zachtheid die er gewoon mag zijn. Een heel persoonlijk krachtbeeld door jou zelf gemaakt!

We beginnen de workshop met een afstemming door verbinding te maken met jezelf, Moeder Aarde, en de andere vrouwen. Met een helende etherische olie melange geef ik de ruimte een fijne energie. De workshop is een middag om met aandacht bij je vrouw-zijn te zijn. Een middag om te eren, te delen, mooie gesprekken, je te verbinden met andere vrouwen. Aan het einde van de workshop is er een kleine ceremonie om jouw yoni werkstuk te bekrachtigen en nog even te genieten van het moois dat door iedereen is gemaakt.

Een workshop voor je zintuigen; de zachtheid van de wol in je handen, het warme zeepwater, het gaande vorm krijgen van de wol….. naast een streling voor je oog zijn de sprekende kleuren ook een streling voor je ziel.

Je hoeft geen ervaring te hebben met vilten. De yoni-hanger zal een variant zijn die ook te maken is door vrouwen zonder vilt ervaring (net even anders dan op de foto).

Als wol in aanraking komt met warm water, zeep en wrijving, zullen de vezels zich aan elkaar gaan hechten. Dit wordt nat-vilten genoemd. Al wrijvend en boetserend maak je een vaste stof. Dat kan iets plat zijn maar ook 3D.

Je maakt gebruik van de enorme voorraad schapenwol van Serafijn in de prachtigste kleuren. Je kunt je werkstuk daarna uitbundig versieren. Hoe uitbundiger hoe beter! In het atelier is voldoende materiaal daar voor aanwezig, maar je mag natuurlijk ook wat moois of dierbaars meenemen van thuis als je dat er graag in of aan wil verwerken. Alles kan! Denk daarbij aan veren die je hebt gevonden, kralen, bedels, dunne reepjes stof of lint, en borduren kan natuurlijk ook.

De workshop is op 29 september van 13 tot 17 uur. De kosten zijn 45 euro, inclusief het gebruik van de wol en benodigdheden, en biologische koffie/ thee en lekkers. Mocht je een Godin-bedeltje bij mij willen kopen dan vraag ik een meerprijs van 2 euro. Om je aan te melden stuur je een mailtje met je naam, adres en telefoonnummer naar hendriks.annelies@gmail.com.

 

Mijn workshops kenmerken zich door een fijne en open sfeer waarin iedereen zichzelf mag zijn.

Mijn drive om deze workshop te geven, is een plek te willen creëren waar vrouwen vanuit vrouwelijke kracht en creatieve stroming iets vanuit het innerlijk in het zichtbare kunnen laten komen. Ik heb een innerlijk drang om mijzelf nog meer te laten zien in wie ik ben en kijk uit naar wat het leven mij te geven heeft. Ik leer en voel meer voor mijn vrouwelijke kracht te staan en het niet meer te verbergen.

Yoni - hanger vilten

29 september

13 - 17 uur

Wolschilderij A4 

3 november 13 - 17 uur

gallery/wolschilderij 3 november fb

Ben jij ook geraakt door de zeggingskracht en sprekende eenvoud in schilderijen van wol? Hier is je kans om te ontdekken hoe je met behulp van een viltnaald de schapenwol droog kunt bewerken zodat er een prachtig 3D schilderij ontstaat. Met deze techniek, droogvilten of naaldvilten genoemd, laat je de wol-vezels in elkaar haken d.m.v. de weerhaakjes op je viltnaald. In feite schilder je eigenlijk met wol. Zo kun je plaatselijk in de wol prikken waardoor je verschil kunt maken in diepte. Ik leer je verschillende technieken hoe je dit kunt doen en denk met je mee in wat je wilt gaan maken. Dompel jezelf onder in de kleuren en mogelijkheden van de wol, onder genot van bio koffie / thee en lekkers! Cursisten vertellen mij vaak dat deze manier van werken met wol heel ontspannend is en dat ze helemaal tot rust komen door uit het hoofd te gaan - in het doen. Mijn tip is dan ook om met niet te specifieke ideeën te komen en je te laten leiden door de flow. Je maakt in deze workshop gebruik van de vele kleuren uit de voorraad van Serafijn. Ik heb voor iedereen een lijst waar je je schilderij in kunt doen.

De datum is: zaterdag 3 november van 13 tot 17 uur. De kosten zijn 47,50 euro, inclusief alle wol, lijst en biologische versnaperingen.

Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen of bellen.