agenda en nieuws

Sfeerlichtje Vilten

17 Oktober 19.30 - 22 uur

gallery/engel weekend 8 en 9 dec

Wolschilderij A4 

3 november 13 - 17 uur

gallery/wolschilderij 3 november fb

-Deze workshop is vol, ben je alsnog geïnteresseerd, laat het me weten!-

Ben jij ook geraakt door de zeggingskracht en sprekende eenvoud in schilderijen van wol? Hier is je kans om te ontdekken hoe je met behulp van een viltnaald de schapenwol droog kunt bewerken zodat er een prachtig 3D schilderij ontstaat. Met deze techniek, droogvilten of naaldvilten genoemd, laat je de wol-vezels in elkaar haken d.m.v. de weerhaakjes op je viltnaald. In feite schilder je eigenlijk met wol. Zo kun je plaatselijk in de wol prikken waardoor je verschil kunt maken in diepte. Ik leer je verschillende technieken hoe je dit kunt doen en denk met je mee in wat je wilt gaan maken. Dompel jezelf onder in de kleuren en mogelijkheden van de wol, onder genot van bio koffie / thee en lekkers! Cursisten vertellen mij vaak dat deze manier van werken met wol heel ontspannend is en dat ze helemaal tot rust komen door uit het hoofd te gaan - in het doen. Mijn tip is dan ook om met niet te specifieke ideeën te komen en je te laten leiden door de flow. Je maakt in deze workshop gebruik van de vele kleuren uit de voorraad van Serafijn. Ik heb voor iedereen een lijst waar je je schilderij in kunt doen.

De datum is: zaterdag 3 november van 13 tot 17 uur. De kosten zijn 47,50 euro, inclusief alle wol, lijst en biologische versnaperingen.

Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer. Als je vragen hebt kun je me natuurlijk altijd mailen of bellen.

gallery/sfeerlicht 17 oktober

Wil jij ook je eigen lichtje laten schijnen?


Kom naar de gezellige en laagdrempelige workshop Sfeerlichtje Vilten op 17 oktober bij Serafijn. Je leert ook de basis beginselen van het vilten, dus heel leuk als je eens wil kennismaken met de techniek.
Stuur een mailtje om je aan te melden naar hendriks.annelies@gmail.com. De kosten zijn 20 euro inclusief materiaal, biologische koffie/thee en lekkers.

Kom je op 8 (nog 1 plekje!) of 9 december van 13 tot 16 uur naar atelier Serafijn? We maken een mooie engel van schapenwol. Met een draadje kun je haar prachtig ophangen voor het raam, bij de seizoenstafel of je kerstdecoratie. Met je eigen engel maak je een fijne, zachte sfeer in je huis.

We werken met de droog-vilt techniek. Hierbij gebruiken we een viltnaald waarmee je de schapenwol kunt bewerken. Ook wikkelen we de wol, waardoor de vezels in elkaar gaan haken.

De kosten zijn 30 euro inclusief materiaal en koffie/thee. Meld je aan via hendriks.annelies@gmail.com met daarin je naam, adresgegevens en telefoonnummer.

Zou je met een aantal vriendinnen, collega’s, familie enz. ook een engel willen maken (of iets anders)? Dan kunnen we ook een workshop afspreken!

Engel van Wol

8 december 13 - 16 uur

9 december 13 - 16 uur